NEWSLETTER: Budite obavešteni o popustima i akcijama
Prijavi se
Prijava za registrovane korisnike
Korpa
Prijava za registrovane korisnike
Fotografije mogu biti ilustrativnog karaktera.
Cimet je uvek zeleno, nisko drvo koje se najviše gaji u Kini, na Cejlonu i u Indiji, ali i u drugim zemljama tropskog regiona Azije, Afrike i Amerike. Sprašena kora cimeta i njeni ekstrakti se koriste kao stomahici i karminativi, kao sredstvo za sniženje nivoa šećera, triglicerida i LDL-a u krvi, kao pomoć u eliminaciji Helicobacter pylori iz želuca, a koristi se i kod bolnog spazma glatke muskulature. On potom ima snažan antiinflamatorni efekat, ubrzava disanje i rad srca i utiče na povećanje temperature tela, a samim tim pomaže sagorevanje masti. Uz to je bogat mineralima (kalcijumom, gvoždjem, manganom) i biljnim vlaknima. Cimet se može naći u suplementima u vidu praha, ekstrakta, tinkture i etarskog ulja. Najvažniji sastojak je proantocijanidin, bioflavonoid iz grupe polifenola sa biološki aktivnim svojstvom da inhibira nastanak infekcija. Kako sadrži puno prirodnih kiselina snižava pH, onemogućavajući razvoj patogenih bakterija, a dodatno sprečava i adheziju bakterija za zidove sudova i organa. Kineski cimet doprinosi metabolizmu glukoze i održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi, lakšem varenju i zdravlju digestivnog trakta.
Hrom spada u esencijalne elemente. Ljudski organizam sadrži 10,0-20,0 mg hroma, koji se tu nalazi kako u neorganskom, tako i u organskom obliku. Studije su pokazale da je hrom značajan faktor u procesu regulisanja sadržaja glukoze u krvi. Postoje podaci o potencijalnom hipoholesterolemijskom delovanju hroma. Nedostatak hroma dovodi se u vezu sa nastankom diabetesa kod starijih ljudi (smanjuje se tolerancija na glukozu), potom sa procesom atero, odnosno arterioskleroze, kao posledice povećanog insulina, ali i sa procesom nastanka katarakte. Hrom ulazi u sastav enzima koji učestvuju u metabolizmu proizvodnje energije. Ulazi i u sastav enzima koji učestvuju u sintezi masnih kiselina, holesterola i proteina. Iz organizma se izbacuje putem mokraće, u obliku neorganskih soli. Hrom doprinosi normalnom metabolizmu makronutrijenata.
Jabukovo sirće je proizvod fermentacije šećera soka od jabuke pod dejstvom bakterija i gljivica. Tokom procesa fermentacije, bakterije i kvasac razgrađuju šećer u soku, prvo u alkohol, a zatim u sirće. Glavni sastojak jabukovog sirćeta je sirćetna kiselina, ali može sadržati i druge kiseline, vitamine, minerale.
Sadrži vitamine C, A, E, B1, B2, B6, beta-karoten, bioflavonoide, pektin, kao i minerale: kalijum, natrijum, magnezijum, kalcijum, fosfor, gvožđe, fluor. Jabukovo sirće se koristi za regulaciju dijabetesa tipa 2, za snižavanje krvnog pritiska, kod alergija, artritisa, hronične malaksalosti, gripa, gihta. Koristi se i u vidu obloga i kao sredstvo za utrljavanje kod proširenih vena i reumatskih bolesti. Otklanja osećaj umora, grčeve i bolove u mišićima. Sirćetna kiselina iz jabukovog sirća ubrzava i olakšava varenje proteina, pa je zbog ove osobine jabukovo sirće posebno popularno kod osoba na redukcionim djetama u cilju smanjenja telesne težine i gojaznosti.
Izjava o odricanju odgovornosti: Napominjemo da su fotografije proizvoda date informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda. Sadržaj na ovom mestu je za referentne svrhe i nije namenjen zameni saveta lekara, farmaceuta ili drugog licenciranog zdravstvenog radnika. Ne bi trebalo da koristite ove informacije kao samo-dijagnozu ili za lečenje zdravstvenog problema ili bolesti. Odmah se obratite svom lekaru ako sumnjate da imate medicinski problem. Informacije i izjave u vezi sa dijetetskim suplementima nisu procenjene od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva i nisu namenjene dijagnozi, lečenju ili sprečavanju bilo koje bolesti ili zdravstvenog stanja. eapoteka.rs ne preuzima odgovornost za netačnosti ili pogrešne navode o proizvodima.
Popiti 2x na dan po 1 tabletu uz obrok.
Upozorenja! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod ne smeju da korist osobe preosetljive na bilo koji sastojak koji se nalazi u formulaciji.
Ako ste trudni, dojite, uzimate bilo kakve lekove ili imate zdravstveni problem, potražite mišljenje svog izabranog lekara ili farmaceuta pre nego što uzmete bilo koji dodatak ishrani. Prekinite upotrebu i obratite se svom lekaru ili farmaceutu ako se pojave neželjene reakcije. Držati van domašaja dece. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne koristite ako je spoljašnja ambalaža proizvoda oštećena.
Navedeni sastojci se nalaze u poslednjim formulacijama proizvoda. S obzirom da može doći do raskoraka između proizvodnje i distribucije na određenom tržištu, uvek pročitajte listu sastojaka na samom pakovanju.