NEWSLETTER: Budite obavešteni o popustima i akcijama
Prijavi se
Prijava za registrovane korisnike
Korpa
Prijava za registrovane korisnike
Fotografije mogu biti ilustrativnog karaktera.
BUTERNA KISELINA je fiziološka supstanca koja se proizvodi u debelom crevu kao rezultat fermentacije dijetetskih vlakana.
Glavni je izvor energije za ćelije debelog creva (kolonocite), stimuliše metabolizam i njihovo fiziološko sazrevanje i igra ključnu ulogu u održavanju integriteta sluzokože i u procesima zarastanja lezija u crevima.
Kliničko iskustvo pokazuje da kod pacijenata sa ćelijskom neravnotežom, koja utiče na debelo crevo, dodatak buterne kiseline značajno poboljšava simptome kao što su dijareja, bol u stomaku i opšta slabost.
Bifidobakterije (Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium lactis)
Bifidobakterije su najvažnije bakterije koje se nalaze u debelom crevu odraslih i dece. Broj bifidobakterija se smanjuje sa godinama i sa pogoršanjem zdravlja. Populacija Bifidobacterium bifidum, koja živi u ljudskom crevu može biti uništena brojnim faktorima koji se odnose na način života, individualno zdravstveno stanje i životnu sredinu.
Prednosti integracije bifidobakterija su sprečavanje kolonizacije creva od strane neprijateljskih patogenih bakterija i kvasaca, sa kojima se bifidobakterije takmiče za hranljive materije kao i za proizvodnju sirćetne i mlečne kiseline, koje snižavaju pH creva i na taj način čine prostor nenaseljenim za druge bakterije.
Dobra adaptacija bifidobakterija može pomoći u rešavanju problema opstipacije i poboljšanju funkcije creva.
Fruktooligosaharidi (FOS) su složeni ugljeni hidrati, prirodni šećeri u obliku polimera, a nalaze se u malim količinama u raznim biljkama.
Zajedno sa drugim skrobnim oligosaharidima, kao što je inulin, fruktooligosaharidi su skoro potpuno nesvarljivi. Fruktooligosaharidi su hrana za žive bakterijske kulture.
Izjava o odricanju odgovornosti: Napominjemo da su fotografije proizvoda date informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda. Sadržaj na ovom mestu je za referentne svrhe i nije namenjen zameni saveta lekara, farmaceuta ili drugog licenciranog zdravstvenog radnika. Ne bi trebalo da koristite ove informacije kao samo-dijagnozu ili za lečenje zdravstvenog problema ili bolesti. Odmah se obratite svom lekaru ako sumnjate da imate medicinski problem. Informacije i izjave u vezi sa dijetetskim suplementima nisu procenjene od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva i nisu namenjene dijagnozi, lečenju ili sprečavanju bilo koje bolesti ili zdravstvenog stanja. eapoteka.rs ne preuzima odgovornost za netačnosti ili pogrešne navode o proizvodima.
prvi mesec 2 tablete COLOSALA dnevno
drugi mesec 1 tableta COLOSALA dnevno
Tableta se ne sme žvakati niti lomiti.
Upozorenja! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod ne smeju da korist osobe preosetljive na bilo koji sastojak koji se nalazi u formulaciji.
Ako ste trudni, dojite, uzimate bilo kakve lekove ili imate zdravstveni problem, potražite mišljenje svog izabranog lekara ili farmaceuta pre nego što uzmete bilo koji dodatak ishrani. Prekinite upotrebu i obratite se svom lekaru ili farmaceutu ako se pojave neželjene reakcije. Držati van domašaja dece. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne koristite ako je spoljašnja ambalaža proizvoda oštećena.
Sredstvo za povećanje zapremine - mikrokristalna celuloza; kalcijum-butirat; sredstvo za povećanje zapreminehidroksipropilmetilceluloza; fruktooligosaharidi (FOS); sredstva za glaziranje - skrob, talk, glicerol, titan-dioksid; sredstvo protiv zgrudnjavanja - magnezijum-stearat; Bifidobacterium bifidum BBF055-DSM 25565; regulator kiselosti - limunska kiselina; Bifidobacterium lactis BL050-DSM 25566; sredstvo za povećanje zapremine - polivinilpirolidon; boja - patent plava V
Navedeni sastojci se nalaze u poslednjim formulacijama proizvoda. S obzirom da može doći do raskoraka između proizvodnje i distribucije na određenom tržištu, uvek pročitajte listu sastojaka na samom pakovanju.
Šta su fruktooligosaharidi FOS i zašto su važni?
Oligofruktosaharidi su poslednjih decenija privukli posebnu pažnju zahvaljujući njihovoj važnoj prebiotskoj ulozi. Fruktooligosaharidi prolaze nesvareni kroz digestivni trakt do kolona gde ih crevne bakterije fermentišu u masne kiseline kratkih lanaca (SCFA) i laktat. Osnovna osobina ovih prebiotika je što imaju sposobnost da se odupru varenju od strane domaćina, a da budu fermentisani crevnom mikrobiotom. Oligofruktosaharidi ispunjavaju kriterijume dijetetskog prebiotika Međunarodnog naučnog udruženja za probiotike i prebiotike (ISAPP) kao „selektivno fermentisanog sastojka koji dovodi do specifičnih promena u sastavu i aktivnosti crevne mikrobiote što doprinosi zdravlju domaćina”.
Oligofruktosaharidi ispunjavaju sve kriterijume za prebiotike:
otporni su na kiselost želuca i enzime za varenje,
podložni su fermentaciji od strane crevne mikrobiote,
poboljšavaju aktivnost i održivost korisnih mikroba.
Jedna od prvih definicija prebiotika ih opisuje kao „nesvarljive komponente hrane koje olakšavaju rast i aktivnost korisnih mikroorganizama koji naseljavaju gastrointestinalni trakt domaćina”.