NEWSLETTER: Budite obavešteni o popustima i akcijama
Prijavi se
Prijava za registrovane korisnike
Korpa
Prijava za registrovane korisnike
Fotografije mogu biti ilustrativnog karaktera.
Digestivni enzimi su neophodni za razgradnju sastojaka hrane, koja počinje u ustima i uglavnom se završava u proksimalnom delu tankog creva. Poremećaji digestije sastojaka hrane, odnosno intolerancije na pojedine sastojke hrane, manifestuju se simptomima kao što su nadutost, osećaj težine, učestali gasovi, grčevi, poremećaji pražnjenja creva itd.
Nedostatak proteaza, enzima koji razlažu proteine, dovodi do:
Slabljenja imuniteta
Čestih bakterijskih i virusnih infekcija
Smanjenja nivoa šećera u krvi
Nepravilne funkcije bubrega
Zadržavanja vode
Problema sa kostima (artritis, osteoporoza i osteofiti, koštane izrasline
Malignih promena
Nedostatak amilaza, enzima odgovornih za razlaganje ugljenih hidrata koji ne sadrže vlakna, dovodi do:
Kožnih promena (osipa, gljivične infekcije, herpesai čireve)
Problema sa plućima (astma, bronhitis i emfizem)
Oboljenja jetre i žučne kese
Nedostatak lipaze, enzima koji razlaže masti, sima pak svoje posledice kao što su:
Povišen holesterol
Gojaznost
Dijabetes
Kardiovaskularne tegobe
Hronični umor
Vrtoglavice
Izjava o odricanju odgovornosti: Napominjemo da su fotografije proizvoda date informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda. Sadržaj na ovom mestu je za referentne svrhe i nije namenjen zameni saveta lekara, farmaceuta ili drugog licenciranog zdravstvenog radnika. Ne bi trebalo da koristite ove informacije kao samo-dijagnozu ili za lečenje zdravstvenog problema ili bolesti. Odmah se obratite svom lekaru ako sumnjate da imate medicinski problem. Informacije i izjave u vezi sa dijetetskim suplementima nisu procenjene od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva i nisu namenjene dijagnozi, lečenju ili sprečavanju bilo koje bolesti ili zdravstvenog stanja. eapoteka.rs ne preuzima odgovornost za netačnosti ili pogrešne navode o proizvodima.
2x dnevno po 1 gastrorezistentna kapsula, u toku obroka. Kapsule treba gutati cele nesažvakane.
Upozorenja! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod ne smeju da korist osobe preosetljive na bilo koji sastojak koji se nalazi u formulaciji.
Ako ste trudni, dojite, uzimate bilo kakve lekove ili imate zdravstveni problem, potražite mišljenje svog izabranog lekara ili farmaceuta pre nego što uzmete bilo koji dodatak ishrani. Prekinite upotrebu i obratite se svom lekaru ili farmaceutu ako se pojave neželjene reakcije. Držati van domašaja dece. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne koristite ako je spoljašnja ambalaža proizvoda oštećena.
1 kapsula sadrži:
DigeZyme® 100 mg
α-Amilaza: 29035 DU/g
Proteaza: 7 110 PC/g
Lipaza: 245 FIP/g
Celulaza: 1135 CU/g
Laktaza:7 110 PC/g
Suvi ekstrakt ploda papaje (Carica papaya) 4:1 100 g
Bromelain: 2400 GDU/g 100 mg
Ostali sastojci: maltodekstrin, DigeZyme® smeša enzima, suvi ekstrakt ploda papaje (Carica papaya, 4:1), suvi ekstrakt stabljike ananasa (Ananas comosus) standardizovan na bromelain, omotač kapsule (hidroksipropilmetilceluloza), sredstva protiv zgrudvavanja: silicijum-dioksid, magnezijum-stearat.
Navedeni sastojci se nalaze u poslednjim formulacijama proizvoda. S obzirom da može doći do raskoraka između proizvodnje i distribucije na određenom tržištu, uvek pročitajte listu sastojaka na samom pakovanju.
Zašto su enzimi bitni za zdravlje organizma?
Digestivni enzimi su neophodni za razgradnju sastojaka hrane, koja počinje u ustima i uglavnom se završava u proksimalnom delu tankog creva. Poremećaji digestije sastojaka hrane, odnosno intolerancije na pojedine sastojke hrane, manifestuju se simptomima kao što su nadutost, osećaj težine, učestali gasovi, grčevi, poremećaji pražnjenja creva itd.
Zašto dolazi do manjka enzima u organizmu?
Do gubitka enzima tokom faze proizvodnje namirnica dolazi usled korišćenja pesticida i hemikalija u poljoprivredi, hibridizacije i genetskih modifikacija, korišćenje kravljeg hormona rasta, dok u samoj fazi prerade i pripreme hrane, manjku enzima doprinose pasterizacija, korišćenje mikrotalasnih pećnica, kuvanje i pečenje na visokim temperaturama. Ljudski organizam proizvodi oko 22 enzima koji mogu da vare proteine, ugljene hidrate i masti, ali preterano unošenje hidrogenizovanih masti (pekarski proizvodi) i zasićenih masti (meso i mlečni proizvodi), i stres bez obzira na uzrok, dovode do smanjenog stvaranja ovih enzima, a samim tim i do brojnih zdravstvenih tegoba.