NEWSLETTER: Budite obavešteni o popustima i akcijama
Prijavi se
Prijava za registrovane korisnike
Korpa
Prijava za registrovane korisnike
Fotografije mogu biti ilustrativnog karaktera.
Regeneracija i detoksikacija jetre. Jačanje imuniteta. Regeneracija disajnih organa. Detoksikacija organizma. Poboljšanje krvne slike. Vretenasta struktura mišićne mase. Regulisanje telesne težine.
Geografsko Poreklo
Selo Gunjaci se nalazi na tromeđi Valjeva, Loznice i Ljubovije. Na padinama planine Rožanj u rasponu od 400 m do 1000 m nadmorske visine. Mesto koje obiluje prirodnim bogatstvima i kao takav, kraj ima velike potencijale za gajenje i proizvodnju kvalitetnih prirodnih proizvoda. Našim kozama u ishrani je dostupno preko 200 vrsta različitih biljaka, što samim time indirekto utiče na kvalitet surutke i sira, što nas čini prepoznatljivim i jedinstvenim na tržištu.
Prednosti Surutke
Kozja surutka je oduvek bila sporedni proizvod koji se odstranjivao i bacao jer ljudi nisu bili upoznati sa njenim dejstvima. Danas je surutka u narodu poznata kao jedan od najzdravijih prirodnih napitaka na svetu. Toliko je zdrava da se može piti celog života. Bogata je kalijumom, natrijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem, cinkom, bakrom, kobaltom, manganom, molibdenom, kao i vitaminima: B2, B6, B12, C, K. Proteini iz surutke se porede sa proteinima majčinog mleka. Niska kalorijska vrednost je svrstava i u grupu proizvoda preporučljivih i kod mršavljenja.
Ne postoji ograničenje ko sve može da koristi KOZA NOSTRA proizvode upravo zbog svog širokog spektra zdravih sastojaka, ali se svakodnevna upotreba preporučuje sledećoj grupaciji konzumenata:
Trudnicama
Deci
Sportistima
Seniorima
Izjava o odricanju odgovornosti: Napominjemo da su fotografije proizvoda date informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda. Sadržaj na ovom mestu je za referentne svrhe i nije namenjen zameni saveta lekara, farmaceuta ili drugog licenciranog zdravstvenog radnika. Ne bi trebalo da koristite ove informacije kao samo-dijagnozu ili za lečenje zdravstvenog problema ili bolesti. Odmah se obratite svom lekaru ako sumnjate da imate medicinski problem. Informacije i izjave u vezi sa dijetetskim suplementima nisu procenjene od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva i nisu namenjene dijagnozi, lečenju ili sprečavanju bilo koje bolesti ili zdravstvenog stanja. eapoteka.rs ne preuzima odgovornost za netačnosti ili pogrešne navode o proizvodima.
Jednu kašiku liofilizovane kozje surutke dnevno direktno rastopiti u ustima, ili kao dodatak u spremanju hrane, šejkova, dodatak ceđenom voću, salatama, smutijima.
Upozorenja! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod ne smeju da korist osobe preosetljive na bilo koji sastojak koji se nalazi u formulaciji.
Ako ste trudni, dojite, uzimate bilo kakve lekove ili imate zdravstveni problem, potražite mišljenje svog izabranog lekara ili farmaceuta pre nego što uzmete bilo koji dodatak ishrani. Prekinite upotrebu i obratite se svom lekaru ili farmaceutu ako se pojave neželjene reakcije. Držati van domašaja dece. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne koristite ako je spoljašnja ambalaža proizvoda oštećena.
Liofilizovana kozja surutka.
Navedeni sastojci se nalaze u poslednjim formulacijama proizvoda. S obzirom da može doći do raskoraka između proizvodnje i distribucije na određenom tržištu, savetujemo Vam da uvek pročitate listu sastojaka na samom pakovanju.
Kako nastaje kozja surutka?
Kozja surutka, pravi se od svežeg mleka, odnosno to je nuspredukt kozjeg sira. To je tečnost koja ostaje kada se sirna prašina veže u sir. Savremena tehnologija liofilizacijom omogućila je da se kozja surutka preoblikuje u prah. Samim tim se sačuvaju sva svojstva, a konzumacijom takve imate proizvod za široke namene u postizanju vrhunskih sportskih rezultata i očuvanju zdravlja na potpuno prirodan način.
Sta je Liofilizacija?
Liofilizacija je tehnika sušenja koja se koristi za mnogobrojne medikamente ekstrakte organa ili biljaka, serume, vakcine, antibiotike, vitamine. Oni mogu da se promene ako se suše klasičnim metodama. Liofilizacija se odvija u tri faze:
Tok liofilizacije zavisi od mnogobrojnih faktora posebno od prirode supstancije koje se tretira zatim od raspodele manje ili više voluminozne mase. Mora da se izvodi vrlo pažljivo, posebno u pogledu temperature zamrzavanja relativnog zagrevanja, evakuacije para i njihove kondenzacije. Liofilizovani proizvodi su amorfne mase, brižljivo zatvoreni ili zapečaćeni pod inertnim gasom ili u vakumu. Rok trajanja im je praktično neograničen. Vrlo su higroskopni, tako da je dovoljno u trenutku upotrebe dodati podesnu zapreminu vode da se vrate u stanje prvobitnih svežih proizvoda.
Prednost liofiliziranih namirnica su: