NEWSLETTER: Budite obavešteni o popustima i akcijama
Prijavi se
Prijava za registrovane korisnike
Korpa
Prijava za registrovane korisnike
Fotografije mogu biti ilustrativnog karaktera.
Glukozamin sulfat je složeni molekul građen od šećera (glukoze) i amina (nastalog iz aminokiseline glutamina). Nalazi se u brojnim telesnim tkivima i organima kao što su veziva, tetive, ligamenti, zglobna tečnost, hrskavica, kosti, koža, nokti, kosa. Sposobnost organizma da stvara glukozamin s godinama se smanjuje, zbog čega je smanjena njegova koncentracija u tkivu.
Mehanizam delovanja glukozamin-sulfata u dozi od 1500 mg zasniva se inhibiciji intracelularnog signala IL-1, odnosno inhibibiji ekspresije gena indukovanih IL-1:
• inhibicija sinteze fosfolipaze A2 i prostaglandina E2
• inhibicija nastanak superoksidnih radikala
• inhibicija sintezu azotmonoksida.
Četvoronedeljna primena je efikasna kao i primena NSAIL, a daljom primenom, u trajanju od 12 nedelja, dolazi do poboljšanja. simptoma – bola i ograničene pokretljivosti (za razliku od NSAIL).
12 nedelja (3-4 meseca) optimalna kratkotrajna simptomatska terapija.
Efekat terapije traje i dva meseca nakon prekida tretmana (za razliku od NSAIL).
Izjava o odricanju odgovornosti: Napominjemo da su fotografije proizvoda date informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda. Sadržaj na ovom mestu je za referentne svrhe i nije namenjen zameni saveta lekara, farmaceuta ili drugog licenciranog zdravstvenog radnika. Ne bi trebalo da koristite ove informacije kao samo-dijagnozu ili za lečenje zdravstvenog problema ili bolesti. Odmah se obratite svom lekaru ako sumnjate da imate medicinski problem. Informacije i izjave u vezi sa dijetetskim suplementima nisu procenjene od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva i nisu namenjene dijagnozi, lečenju ili sprečavanju bilo koje bolesti ili zdravstvenog stanja. eapoteka.rs ne preuzima odgovornost za netačnosti ili pogrešne navode o proizvodima.
Sadržaj 1 kesice rastvoriti u čaši vode 1 dnevno, dobro promešati i popiti odmah nakon rastvaranja, najbolje uz obrok ili nakon obroka.
Preporučuje se zajednička primena sa NSAIL u prve dve nedelje terapije
Upozorenja! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod ne smeju da korist osobe preosetljive na bilo koji sastojak koji se nalazi u formulaciji.
Ako ste trudni, dojite, uzimate bilo kakve lekove ili imate zdravstveni problem, potražite mišljenje svog izabranog lekara ili farmaceuta pre nego što uzmete bilo koji dodatak ishrani. Prekinite upotrebu i obratite se svom lekaru ili farmaceutu ako se pojave neželjene reakcije. Držati van domašaja dece. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne koristite ako je spoljašnja ambalaža proizvoda oštećena.
Glukozamin sulfat 1500 mg.
Navedeni sastojci se nalaze u poslednjim formulacijama proizvoda. S obzirom da može doći do raskoraka između proizvodnje i distribucije na određenom tržištu, uvek pročitajte listu sastojaka na samom pakovanju.
Glukozamin se koristi za jačanje matriksa zglobne hrskavice na osnovu sve većeg broja dokaza njegove efikasnosti kod osteoartritisa. Mnoge naučne studije dokazuju njegovu učinkovitost kod smanjene pokretljivosti zglobova. Glukozamin je amino-monosaharid, tačnije amino derivat D-glukoze. Aminošećeri su veoma rasprostranjeni u prirodi, a glukozamin je jedan od najzastupljenijih i uglavnom se javlja u okviru složenih polisaharida. Nalazi se u sastavu većine humanih tkiva. Komponenta je vezivnog i nervnog tkiva, sinovijalne tečnosti, mukusa i heparina jetre. Ljudski organizam sintetiše glukozamin, ali ga je potrebno unositi i hranom ili u obliku dijetetskih suplemenata. Studija koja je ispitivala značaj upotrebe glukozamina na pokretljivost kolena, ustanovila je da je, nakon upotrebe 1500 mg glukozamina dnevno u trajanju od 28 dana, došlo do značajnog poboljšanja fleksije (savijanja) i ekstenzije (opružanja) kolena. Osteoartritis nastaje kao posledica oštećenja hrskavice u zglobovima. Hrskavica je tkivo sa glatkom i elastičnom površinom koja prekriva kosti u zglobu. Dve kosti u zglobu se međusobno dodiruju preko hrskavice. Zahvaljujući svojoj strukturi hrskavica ublažava kontakte između dve kosti u zglobi - glatkoćom smanjuje trenja, a elastičnošću ublažava udarce kosti o kost koja prirodno nastaju pri kretanju i drugim pokretima. Hrskavica je tanka i usled opterećenja koja trpi, posebno u zglobovima nogu, njena vlakna se neprestano kidaju i oštećuju. Istovremeno ćelije hrskavice se neprestano obnavljaju i stvara se onoliko hrskavice koliko se pokida tokom upotrebe zglobova.