NEWSLETTER: Budite obavešteni o popustima i akcijama
Prijavi se
Prijava za registrovane korisnike
Korpa
Prijava za registrovane korisnike
Fotografije mogu biti ilustrativnog karaktera.
Izjava o odricanju odgovornosti: Napominjemo da su fotografije proizvoda date informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda. Sadržaj na ovom mestu je za referentne svrhe i nije namenjen zameni saveta lekara, farmaceuta ili drugog licenciranog zdravstvenog radnika. Ne bi trebalo da koristite ove informacije kao samo-dijagnozu ili za lečenje zdravstvenog problema ili bolesti. Odmah se obratite svom lekaru ako sumnjate da imate medicinski problem. Informacije i izjave u vezi sa dijetetskim suplementima nisu procenjene od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva i nisu namenjene dijagnozi, lečenju ili sprečavanju bilo koje bolesti ili zdravstvenog stanja. eapoteka.rs ne preuzima odgovornost za netačnosti ili pogrešne navode o proizvodima.
Bezglutensko testo za picu ili hleb
Tražite jednostavan i brz recept za testo koji će ispuniti sva vaša očekivanja? Nastavite sa čitanjem…
Jednom kada isprobate ovaj recept, garantujemo da ćete ga često koristiti u kuhinji. Iako recept objašnjava kako se pravi pica ili hleb, slobodno od ovog testa napravite krekere i razna peciva!
RECEPT:
Sastojci
150 g Mix Bread brašna
5 g svežeg kvasca
120 mL mlake vode
5 g soli
1 kašika maslinovog ulja
4 kašike paradajz paste
125 g mozzarelle
prstohvat soli
prstohvat origana
1 šaka artičoka
1 šaka gljiva
1 šaka šunke
Priprema
Sveži kvasac umešajte u mlaku vodu dok se ne aktivira (ostavite malo vode sa strane). Dodajte prosejano brašno i gnetite.
Rastvorite so u preostaloj vodi i dodajte je u smešu. Na kraju dodajte malo maslinovog ulja i nastavite da mesite.
Za picu
Napravite kuglu od testa i ostavite da se diže na toplom i vlažnom mestu oko 30 minuta. Kada se testo udvostruči, razvaljajte ga oklagijom i stavite na pleh prekriven papirom za pečenje.
Premažite ga paradajz sosom, dodajte mocarelu narezanu na kockice i dodajte začine po vašem izboru.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Za hleb:
Oblikujte testo u veknu. Stavite ga na pleh za pečenje prekriven papirom za pećenje i ostavite da se diže na toplom i vlažnom mestu oko 30 minuta.
Kad udvostruči veličinu, pecite ga u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Upozorenja! Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Proizvod ne smeju da korist osobe preosetljive na bilo koji sastojak koji se nalazi u formulaciji.
Ako ste trudni, dojite, uzimate bilo kakve lekove ili imate zdravstveni problem, potražite mišljenje svog izabranog lekara ili farmaceuta pre nego što uzmete bilo koji dodatak ishrani. Prekinite upotrebu i obratite se svom lekaru ili farmaceutu ako se pojave neželjene reakcije. Držati van domašaja dece. Čuvati na sobnoj temperaturi. Ne koristite ako je spoljašnja ambalaža proizvoda oštećena.
Kukuruzni skrob, pirinčano brašno, vlakna iz povrća (psilijum, bambus), brašno od celog zrna pirinča 3,8%, brašno od sočiva 3,6%, dekstroza, zgušnjivač: hidroksi propil metil celuloza; so.
Može sadržati tragove soje.
BEZ LAKTOZE (laktoza <0.007g/100g).
Analiza na 100 g
Energetska vrednost 1.461 kJ (345 kcal)
Masti 1.1 g
Od čega su zasićene 0.3 g
Ugljeni hidrati 77 g
Od kojih su šećeri 4 g
Vlakna 6.1 g
Proteini 3.7 g
Soli 1 g
Navedeni sastojci se nalaze u poslednjim formulacijama proizvoda. S obzirom da može doći do raskoraka između proizvodnje i distribucije na određenom tržištu, uvek pročitajte listu sastojaka na samom pakovanju.